BeterBijbel.nl

Elk dag kort je Bijbelkennis testen

Stichting 'Wat Zegt de Bijbel' is in 1977 opgericht om onder andere (jonge) christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. Naast het verzorgen van schriftelijke Bijbelcursussen, treedt de stichting nu ook de digitale wereld binnen met BeterBijbel.nl. In de afgelopen maanden heeft een team van maar liefst 25 medewerkers hard gewerkt om een nieuwe website volgens een uniek concept te realiseren: www.BeterBijbel.nl.

Waarom BeterBijbel.nl?

Bestuurslid van 'Wat zegt de Bijbel', Douwe Scheepsma, is één van de initiatiefnemers: "Als bestuur en medewerkers zijn we enthousiast over BeterBijbel.nl. In een tijd waarin het lezen van boeken onder druk staat, is het ons sterk verlangen dat de inhoud van de Bijbel tot mensen komt. Met BeterBijbel.nl bieden we een kort dagelijks Bijbelmoment aan. De opzet is eenvoudig en overzichtelijk. Deelnemers krijgen via een e-mail elke dag vier vragen aangeleverd.

Deelname kan op drie verschillende niveaus en is gratis. Daarbij maakt het spelelement van BeterBijbel.nl het tot iets unieks in de christelijke wereld. Na het beantwoorden van de vragen, ontvangt de deelnemer direct de uitslag en kan hij zijn score de volgende dag met die van andere deelnemers vergelijken. Wat ik zelf heel mooi aan het systeem vind, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw leest."

Probeer het zelf

Ga naar www.beterbijbel.nl en meld je aan. Ontvang van maandag tot en met zaterdag een e-mail in je Inbox. Rond 15 december 2016 kun je de app in de AppStore (Apple) of Play Store (Android) downloaden en de test op je smartphone doen.

Toekomst BeterBijbel.nl

We willen BeterBijbel.nl verder ontwikkelen om mensen te steunen bij het beter leren kennen van de Bijbel. Daarom zoekt het bestuur versterking, zoals een PR-medewerker (meer bekendheid website), een paar redacteuren (maken van vragen, één met grafische kennis voor vragen over Bijbelse voorwerpen /landkaarten) en een bestuurslid ter versterking van het driehoofdig bestuur.

Voor vragen of meer info over een vacature kunt u terecht bij Stichting Wat zegt de Bijbel: e-mail bestuur@watzegtdebijbel.nl.

Projectmedewerkers

Pier Groen (bestuur & projectleiding), Elly Knol (eindredactie), Jaap Overeem (dagelijks beheer) en Douwe Scheepsma (bestuur & projectleiding).

BeterBijbel - online

www.beterbijbel.nl

26 november 2016